OURS...


Love Hearts at WiddlyTinks.com

Pages

Anugerah dari ALLAH untuk kami :)

Sunday, November 11, 2012

proses melahirkan zuriatku ke dunia

alkisah bermula begini..sorry la aku kalu intro memang fail...x kesah la kan..ni pon sbg kenangan aku utk dikenangi dan diingati...

2 oktober 2012 : keluar lendir macam putih telur pada jam 1.00 petang..agak cuak disitu...

3 oktober 2012 : tetap ke sekolah seperti biasa...

4 oktober 2012 : masih ke sekolah dan tiba2 pada pukul 1.20 petang, rasa sesuatu keluar..panas2..tetapi, ke kantin jgk sbb nak makan nasik.sbb petang tu ada mesyuarat..masa dlm kul 1.30 pergi ke tandas nak amik wuduk..tiba2 bnyknye lendir..ckp kat kak sri..dia pon x tau..then, s/u sekolah kak basyariah suruh balik and dia endiri akan inform kat GB kata aku x masuk meeting.kol abang suh balik awal umah temankan aku..masih bley drive lg....sampai umah siap buat fish n chips lg..hehehe..mlmnya,kul 9.00 camtu, keluar lg lendir..post kat fb..kwn2 komen suruh get ready..dan alhamdulillah sbb sumer keje dah settle...

5 oktober 2012 : family mertua aku dah cuak..dorang suruh gi cek..sbb selain keluar lendir tu, aku rasa ada air selalu keluar..cuma x bnyk...dia keluar tiba2 je...aku takut leaking..tp, pg jumaat ni aku ada kelas tuisyen sbb mgu dpn, student aku ada exam...masih pergi tuisyen tp, abg teman..riso katanya..balik dr tuisyen, smpt singgah mkn..tp, aku x mkn..tapau je..menu mcm besa..keli bkr n kerabu daun selom n tauge...sblm mkn, gi cek kat kk alor janggus tmpt aku check up sllu..ada nurse cek ckp ada contraction cuma lemah.. dia suggest better gi cek kat hospital la...

5 oktober 2012 3.00p.m: seblum tu, aku makan dulu..tp ntah naper mcm x lalu je...mkn gak..last2 muntah abes..kami pun pi la hospital sultanah bahiyah..terus ke pac..pastu dorang suruh tidor n bg kain..then, sorang doc pelatih dtg..tnya dah bukak spender...owh ok..then, bukak spender letak bwh bntal...then, dorang cek ctg, bukaan..tang bukaan tu..adoi! sakitnye...guna alat yang mcm mulut itik tu...scan sumer sbb nak tengok berat baby. dorang estimate dlm 3.2kg +-0.4kg..kira anggaran dlm 3.6kg la...baru bukak 1cm..dorang pun suruh balik...

6 oktober 2012 : mcm besa..nothing happen

7 oktober 2012 : sempat memasak untk abg..simple ja..kami pun keluar settle keje sumer...beli tilam kekabu...akhirnya...dpt gak tilam kabu...slps isyak,solat hajat mintak kalu bersalin awal minta cepatkan dan kalu bersalin lmbat lagi mintak hilangkan kesakitan yang dialami..sbb kencing kerap, sakit perut sikit2..mlm tido awal sbb penat + x larat..

8 oktober 2012 :
2.00 a.m. terjaga nak ke tandas. pergi tandas utk berak..teran..dan selesai berak
2.10 a.m. masuk bilik dan nak sambung tido...tiba2 saat mendebarkan tiba...aku dah x leh duduk sbb sakit sgt..kejut abg sbb sakit ni mcm x penah rasa...abg ajak pi hospital.

to be continue.....

The idea by AKUAZWA

1 comment:

  1. RM1/pcs strip ujian ovulation OPK (kesuburan)/pregnancy UPT (kehamilan).


    blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

    sms: 0122429082 (puan nor)
    email: lovidoobidoo@gmail.com

    ReplyDelete